Omgeving

In dit niet al te bekend stukje Friesland, kun je geweldig fijn fietsen en wandelen. Het natuurgebied de Rottige Meente ligt op een steenworp afstand van de camping. De Rottige Meente is zeer vogelrijk en in trek bij natuurliefhebbers. Het gebied staat in verbinding met het prachtige Nationaal Park de Weerribben-Wieden. 

Trilveen, rietlanden en moerasbossen met daartussen sloten, vaarten en petgaten. Deze zorgen voor een unieke biodiversiteit. Er zijn wandelingen uitgezet van 3,5 en 15 km. 

Swalkjen betekent in het Friese zoiets als ‘rondzwerven’. Zuidoost Friesland is een mooie wandelregio waar je dat prima kan doen. Onze camping ligt aan het wandelknooppunt netwerk van zo’n 1.500 kilometer. Ook kan je al fietsend swalkjen, zie hier voor een route die start vlakbij de camping.

Aan de rand van Oldelamer, zo’n 2 kilometer vanaf de camping is het prachtig wandelen in het natuurgebied van het Brandemeertje. Er zijn daar twee routes van 6 of 8,5 km. Voor liefhebbers is er ook een vogelkijkhut.

Wat nog meer:

Op 7 kilometer afstand is het grootste meer van Friesland, het Tjeukemeer waar je kunt zeilen en zwemmen. Ook is er een mooie website voor kunst- en cultuurliefhebbers. Voor meer informatie klik hier

Meer foto’s en informatie over de omgeving volgt.